De sopraan Goedele Heidbuchel (°1967) volgde zang bij Karel Aerts, Dina Grossberger, Dirk Snellings en Anne Mertens. Tevens behaalde zij aan de universiteit te Leuven een licentie in de kinesitherapie.

Zij begon haar muzikale activiteiten als opgemerkte zangeres in het befaamde meisjeskoor Cappella Concinite onder Karel Aerts en Florian Heyerick. Als soliste en ensemblezangeres kent zij reeds een rijk gevulde loopbaan als vast lid het solistenensemble Ex Tempore en het solistenkwartet Dulce Lovanium. Verder verleende zij haar medewerking aan verschillende internationale producties van bekende oude muziek ensembles en wordt zij regelmatig uitgenodigd als lid van het Huelgas Ensemble (Paul Van nevel), Il Fondamento (Paul Dombrecht), Collegium Vocale (Philippe Herreweghe en Paul Hillier), Currende, en andere. Daarnaast vormt zij een vast duo met haar echtgenoot, clavecinist en dirigent Florian Heyerick.

Goedele Heidbuchel was zowel in binnen- als buitenland onder meer te horen als soliste in Elias van Mendelssohn, de Johannespassie van Händel, Il Sant’Alessio van Landi, de Mariavespers van Monteverdi en het Stabat Mater van Pergolesi. Als lid van het solistenensemble van Ex Tempore werkte zij mee aan de uitvoering van werken van Scarlatti, Carissimi, Charpentier, Schütz, Monteverdi, Bach en Graupner en vele andere minder bekende meesters uit de barokperiode.

Als soliste is Goedele Heidbuchel te beluisteren op verscheidene CD-opnames, o.a. met werken van Händel (Johannespassion), Fauré (religieuze romantische koormuziek), Lully (fimmuziek voor 'Le Roi danse') en Britten (A Ceremony of Carols).

Als lid van het vocaal kwartet Dulce Lovanium maakte zij in 1999 een opgemerkte recital-CD, in 2004 aangevuld met een nieuwe opname van romantische liederen voor vrouwenkwartet (Das ewig Weibliche).

Haar heldere stem en natuurlijk timbre worden bijzonder maar zeker niet uitsluitend gewaardeerd bij uitvoeringen in een kleine bezetting van vocale muziek uit renaissance en barok.